Verkeer Verkeershinder

Op meerdere plekken in Utrecht werken we aan een mooie, gezonde en bereikbare stad. Tijdens werkzaamheden en evenementen kan verkeershinder ontstaan. Voor zo weinig mogelijk overlast tijdens werkzaamheden zorgen we voor omleidingsroutes. Ook stemmen we werkzaamheden en evenementen op elkaar af.

Overlast bij wegwerkzaamheden? Meld het via utrecht.slimmelden.nl

In Utrecht wordt flink aan de weg gewerkt. Zo werken we aan een gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad. Natuurlijk proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken. Helaas lukt dat niet altijd. Staat een omleiding niet goed aangegeven? Hebt u overlast van obstakels op de weg of vindt u een tijdelijke situatie niet overzichtelijk? Hebt u vragen of tips? Laat het ons 24/7 weten via utrecht.slimmelden.nl. We kijken dan hoe het beter kan.

Verkeershinder in uitvoering of gepland


Alexander Numankade: werkzaamheden aan stadsverwarming

Uitvoering: 20 juni t/m 15 juli en 22 augustus t/m 28 oktober 2022

Eneco voert werkzaamheden uit aan de stadsverwarming. Bestemmingsverkeer in de wijk kan langs de werkzaamheden via de Hengeveldstraat. Fietsverkeer op de Alexander Numankade kan langs de werkzaamheden over het terrein van het Utrechts Archief.


Biltstraat: werkzaamheden aan stadsverwarming

Uitvoering: 25 april tot en met half september 2022

Eneco voert werkzaamheden uit aan de stadsverwarming.

Autoverkeer en busverkeer wordt gemengd en om-en-om langs de werkzaamheden geleid onder begeleiding van verkeersregelaars.

Tot en met 27 mei wordt fietsverkeer omgeleid via Museumlaan, Maliestraat of via Snellenlaan, Maliestraat. De bushalte wordt tijdelijk 100 meter verplaatst. Na 27 mei kan fietsverkeer over de afgesloten busbaan langs de werkzaamheden.


Catharijnesingel Zuid: Herinrichting

Datum uitvoering: tot en met 22 juli 2022

De Catharijnesingel Zuid, het stuk tussen Hoog Catharijne en de Bartholomeusbrug, wordt in 2022 in fases opnieuw ingericht.

Van 20 juni t/m 15 juli is de Catharijnesingel vanaf Nicolaas Beetsstraat t/m de 1e zijstraat Moreelsepark afgesloten voor auto’s en fietsers.
In het weekend van 15 t/m 17 juli wordt daarbij ook de Bartholomeusbrug afgesloten. Voor auto’s en fietsers geldt een omleidingsroute.

Meer over deze werkzaamheden


Eendrachtlaan

Datum uitvoering: 15 maart 2022 tot en met 30 april 2023

Bouwwerkzaamheden voor het nieuwbouwproject Concorde. Hierdoor is de Eendrachtlaan vanaf de Beneluxlaan tot het Vliegend Hertlaan afgesloten.  Het overige gedeelte van de Eendrachtlaan is bereikbaar via het Vliegend Hertlaan, Zeehaenkade of Winthontlaan.


Eisenhowerlaan: werkzaamheden aan stadsverwarming

Datum van uitvoering: 27 juni tot en met 15 juli 2022

Eneco voert werkzaamheden uit aan de stadsverwarming. Verkeer wordt omgeleid via de Bernadottelaan, Marshalllaan en Van Heuven Goedhartlaan.
Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden passeren. Fietsers moeten afstappen en kunnen er dan langs.


Jaarbeurs

Datum uitvoering: duurt het hele jaar

Er vinden beurzen en evenementen plaats in de Jaarbeurs. Hierdoor kan het drukker zijn in de omgeving.

Agenda en meer informatie


Koningin Wilhelminalaan: Werkzaamheden aan de stadsverwarming

Uitvoering: 22 augustus t/m 29 oktober 2022

Er wordt een rijstrook afgesloten op de Koningin Wilhelminalaan Mitros blijft bereikbaar via een doorsteek op de Koningin Wilhelminalaan naar de parallelweg. Fietsers kunnen de werkzaamheden passeren.

 


Koningslaan: werkzaamheden aan de stadsverwarming

Uitvoering: 28 maart tot en met 30 september 2022

Tijdens de werkzaamheden is de Koningslaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld via de Stadhouderslaan.

 


Lepelenburg: werkzaamheden aan stadsverwarming

Uitvoering: 25 juli t/m 19 augustus 2022

Eneco werkt aan de stadsverwarming. Verkeer kan langs de werkzaamheden. Vanaf Lepelenburg de Brigittenstraat inrijden kan niet. Het eenrichtingsverkeer van de straat draaien we tijdelijk om. Zo blijven de gebouwen via de Nieuwegracht bereikbaar. Er staan parkeerverboden op het Lepelenburg voor de opslag van materiaal.


Ring Utrecht

Werkzaamheden op de ring van Utrecht. Zo voert Rijkswaterstaat tot begin 2024 onderhoud uit aan de Galecopperbrug in de richting van Arnhem. Kijk voor actuele reisinformatie op rwsverkeersinfo.nl. Voor andere reisopties, zoals gebruik van ov, deelvervoer en P+R en andere adviezen kijk je op verkeersverwachtingen.nl.


Rubenslaan: Werkzaamheden aan de stadsverwarming

Uitvoeringsperiode: 7 juni t/m 1 juli 2022
Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Burgemeester ter Pelkwijklaan.


Talmalaan: verwijderen bouw in-en uitrit

Uitvoering: 11 juli tot en met 15 juli 2022

De bouw in-en uitrit aan de Talmalaan/Gerbrandystraat wordt verwijderd. Hiervoor wordt de Talmalaan afgesloten in één richting. We leiden het autoverkeer en busverkeer om. Fietsers kunnen via de overzijde van de weg.


Westelijke stadsboulevard (tussen 24 Oktoberplein en Marnixbrug): nieuwe inrichting

Uitvoering: juni tot en met eind 2024

Meer over project Westelijke Stadsboulevard


Wilhelminawerf: het plaatsen van een brug

Uitvoering: 7 juni tot en met 16 september 2022

Tijdens de werkzaamheden wordt het fietspad op de Kanaalweg afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het Laventerrein.


Wittevrouwensingel: Werkzaamheden aan de stadsverwarming

Uitvoeringsperiode: juni t/m augustus 2022

Tijdens de werkzaamheden is de Wittevrouwensingel t.h.v. kruising Wittevrouwensingel, Biltstraat afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang. De doorgaande richting Biltstraat, Wittevrouwenstraat blijft mogelijk. Er wordt een omleiding ingesteld.


Zeeheldenbuurt: nieuwe inrichting

Datum uitvoering: april 2020 tot en met september 2022

Het aanleggen van een hemelwaterriool.

Meer over werkzaamheden Zeeheldenbuurt


Hulp en contact Verkeershinder