Ervaart u parkeeroverlast? Rijnsweerd, invoeren betaald parkeren

In een groot deel van Rijnsweerd Zuid geldt vanaf 1 april 2020 betaald parkeren. We verwachten dat door de invoering van betaald parkeren de parkeerdruk in de buurt afneemt en er voldoende ruimte ontstaat om te parkeren. U kunt een vergunning aanvragen vanaf 13 februari 2020.

Hoe nu verder?

We houden het eerste jaar in de gaten hoe de parkeersituatie zich in de buurt ontwikkelt. We kijken of de parkeerdruk voldoende afneemt. Na 1 jaar evalueren we of de invoering van betaald parkeren de parkeerdruk voldoende omlaag heeft gebracht. En, of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn om de parkeersituatie in de wijk te verbeteren.

Uitslag internetpeiling 2 oktober tot en met 22 oktober 2019
DeelgebiedVoorAlleen voor als ook in gebied 1 betaald parkeren komtTegen
1A233Niet van toepassing82
1B312076
2A82Niet van toepassing31
2B79Niet van toepassing10

Bekijk de uitslag van de internetpeiling (pdf, 122 kB)

Vraag hier uw parkeervergunning en bezoekerskorting aan

Vergunning aanvragen

Gebied betaald parkeren Rijnsweerd Zuid

Albert van Dalsumlaan, Eduard Verkadelaan, Louis Bouwmeesterlaan, Dirk Wittelaan, Enny Vredelaan, Fien de la Marlaan, Johan Buziaulaan, Wim Sonneveldlaan, Caesarlaan, Cicerolaan, Herodotuslaan, Horatiuslaan, Liviuslaan, Ovidiuslaan, Platolaan, Sophocleslaan, Tacituslaan, Terentiuslaan, Vergiliuslaan, Weg naar Rhijnauwen, Xenophonlaan

Onderzoek parkeervakmarkering woonerven

In de woonerven staan er auto’s buiten de parkeervakken geparkeerd. Hierdoor kunnen er grote voertuigen en nood- en hulpdiensten niet makkelijk door. Ook voor spelende kinderen kan dit gevaarlijke situaties opleveren. We onderzoeken of we dit kunnen verbeteren door parkeervakmarkeringen aan te brengen. Op deze manier is duidelijk te zien waar geparkeerd mag worden.

Lees meer over het onderzoek parkeervakmarkering woonerven Rijnsweerd zuid (pdf, 568 kB)

Kosten vergunning

Bewoners

Voor bewoners kost de eerste parkeervergunning per kwartaal € 26,01 (ongeveer € 9 per maand). Een eventuele tweede vergunning kost € 52,02 per kwartaal (ongeveer € 17 per maand).

Ondernemers

Een eerste zakelijke parkeervergunning kost per kwartaal € 123,81. Elke volgende zakelijke vergunning kost € 247,62.

Bezoek krijgt korting

Bezoekers betalen tijdens de betaald parkeertijden €3,03 per uur. Buiten deze tijden parkeren zij gratis. Als bewoner kunt u uw bezoek met 50% korting laten parkeren. Hiervoor hebt u een bezoekersvergunning nodig, deze vraagt u gratis aan. U hoeft voor het aanvragen van de bezoekerskorting niet in het bezit te zijn van een auto.

Bekijk alle kosten (zone B1)

Handhaving

Vanaf 1 april 2020 controleren we of er betaald is voor parkeren. Hebt u niet betaald of hebt u geen parkeervergunning? Of staat u geparkeerd op een plek waar u voor een onveilige situatie zorgt? Dan loopt u het risico op een parkeerboete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota Stallen en Parkeren (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de Procedure invoering betaald parkeren (pdf, 557 kB).

Wat is al gebeurd?

Hulp en contact Parkeerprojecten

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl

Uw mening