Samenleven (welzijn) Hulp bij taal en digitaal

Wilt u (beter) Nederlands leren lezen, spreken en schrijven? Of wilt u op een computer of tablet leren werken? Of leren hoe een moderne telefoon werkt?

Hulp bij Nederlands leren

Wilt u de Nederlandse taal (beter) leren spreken? In Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Hoograven kunt u terecht in de ‘Taalhuizen’ in de bibliotheek. Samen met u bekijken we wat voor u geschikt is: een cursus, een leesgroep of een taalmaatje. (Een taalmaatje is een vrijwilliger die u helpt bij het leren van de taal). Op de website ‘Je kunt meer’ vindt u een overzicht van cursussen.

Hulp bij digitale middelen (computer, tablet, telefoon)

Hebt u moeite met de computer? Of met internet? Dan kunt u voor een cursus terecht bij Digiwijs 3.0. U kunt daar leren hoe u een computer gebruikt. En ook hoe u informatie kunt zoeken op internet. Een cursus bij Digiwijs duurt 10 weken, elke week een ochtend of een middag. Voor deelname betaalt u € 20. Voor meer informatie kunt u kijken op Digiwijs.

U kunt ook oefenen met de taal en de computer in de Taalhuizen, meestal bij u in de buurt. Daar zijn regelmatig bijeenkomsten, waaraan u mee kunt doen. U hoeft zich niet aan te melden. Op de website van de Bibliotheek Utrecht vindt u een overzicht van deze bijeenkomsten.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 - 20.00 uur